Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny i prosty do przygotowania piernik herbaciany. Piernik jest delikatny i puszysty oraz aromatyczny. Idealny do przygotowania tuż przed samymi świętami.
blacha do pieczenia o wymiarach 22 cm x 34 cm, mikser,
Herbaciane orzeźwienie na upalne dni. Połączenie herbaty zielonej i białej z...
Odsłon: 8865
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 70
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11610
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 70
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11610
Składniki
Jajka wraz z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać herbatę, olej oraz miód, zmiksować. Następnie cały czas miksując partiami dodawać mąkę wymieszaną z sodą oraz przyprawą korzenną. Ciasto podzielić na 3 równe części.
Blaszkę o wymiarach 22 cm x 34 cm wyłożyć papierem i wylać pierwsze ciasto. Piec 15 minut w temperaturze 170 stopni. Tak samo upiec kolejne dwa blaty. Blaty ostudzić.
W foremce do pieczenia ułożyć pierwszy blat i posmarować połową powideł śliwkowych, przykryć drugim blatem i ponownie posmarować powidłami. Przykryć trzecim blatem i docisnąć.
Masło roztopić, dodać cukier puder i mieszać do momentu rozpuszczenia się cukru. Zdjąć z ognia, dodać kakao i szybko wymieszać. Polewę lekko ostudzić i polać ciasto.
Przepisy Desery
Desery
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Desery
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Wielkanocna tarta czekoladowo ciasteczkowa
Desery
babka maślana z sokiem z limonki
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 18
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Wielkanocna baba drożdżowa w smaku wyjątkowa, bo z sokiem z pomarańczy i świe...
Odsłon: 124