Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na piernik, który nie musi dojrzewać. Dodatek kawy gwarantuje niebanalne doznania. Piekłam go w wigilię na ostatnią chwilę i nie żałuję wyszedł rewelacyjny!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 173
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40352
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5172
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 173
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40352
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5172
Składniki
Masło roztapiamy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na pusztystą masę. Dodajemy do nich miód, masło i ostudzoną kawę, cały czas ucierając. Mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Wsypujemy do masy miodowej i mieszamy. Suszone śliwki kroimy na kawałki, orzechy siekamy wraz z suszoną żurawiną. Owoce obtaczamy w mące i dodajemy do ciasta. Mieszamy.
Keksówkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do keksówki ciasto. Pieczemy 90 minut w 180 C. W połowie nakrywamy folią aluminiową. Studzimy. Kroimy na 3 części i przekładamy powidłami. Polewamy czekoladą i zostawiamy do ostygnięcia.