Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwy w przygotowaniu piernik , nawet dla zawsze się udaje.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 165
Składniki
Margarynę rozpuść i wystudź. Jajka ubij z cukrem, dodaj mleko, wymieszaną mąkę z sodą, kakao i przyprawą do piernika. Na następnie dodaj powidła śliwkowe i rozpuszczoną margarynę. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Czekoladę i śmietanę podgrzej do rozpuszczenia, ostudź. Wystudzony piernik polej polewą i posyp uprażonymi orzechami.
Piernik można przełożyć powidłami śliwkowymi.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto czekoladowe na bazie ciemnego piwa
Desery
Placek biszkoptowy Łakomczuch
Desery
Ruski skubaniec
Desery
Placek z masą krówkową
Ciasto czekoladowe na bazie ciemnego piwa
Dzisiaj zapraszam na nietypowe, przepyszne ciasto czekoladowe na bazie ciemne...
Odsłon: 213
Placek biszkoptowy Łakomczuch
Ten placek biszkoptowy Łakomczuch to bardzo proste w wykonaniu ciasto, które...
Odsłon: 63069