Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki jest właśnie, błyskawiczny. Poza tym to rasowy świąteczny piernik, który podczas pieczenia pachnie bosko w całym domu, nic, tylko działać :)
...ale pyszny.
Odsłon: 733
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 643
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 180
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5148
...ale pyszny.
Odsłon: 733
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 643
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 180
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5148
Składniki
Do miski wrzucić wszystkie składniki oprócz bakalii, zmiksować na najszybszych obrotach, do połączenia składników. Potem wrzucić bakalie, wymieszać łyżką. Prostokątną foremkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką, wylać ciasto, wyrównać powierzchnię. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, włożyć ciasto piec około 50 - 55 minut, do suchego patyczka (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Po ostudzeniu polać polewą czekoladową, smacznego :)