Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik staropolski piekę po raz pierwszy. . Do Świąt mamy jeszcze 3 tygodnie z hakiem. Nasz piernik może dojrzewać najmniej dwa tygodnie. Nie wyobrażam sobie Świąt bez tego ciasta. Doskonały aromatyczny...Za trzy tygodnie przełożę go kremem orzechowym:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40063
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 194
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 382
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9297
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40063
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 194
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 382
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9297
Składniki
Miód, masło, cukier rozpuszczamy na wolnym ogniu do połączenia składników. Studzimy. Do mąki dodajemy przyprawę do piernika, sól. W mleku rozpuszczamy sodę. Do mąki dodajemy masę miodowo-masłową. Dolewamy mleko i wbijamy jajka. Zagniatamy ciasto.Z ciasta formujemy kulę i wkładamy do naczynia glinianego badź emaliowanego. Przechowujemy przykryte lnianą ściereczką w chłodnym miejscu lub na dnie lodówki...CDN