Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik staropolski piekę po raz pierwszy. . Do Świąt mamy jeszcze 3 tygodnie z hakiem. Nasz piernik może dojrzewać najmniej dwa tygodnie. Nie wyobrażam sobie Świąt bez tego ciasta. Doskonały aromatyczny...Za trzy tygodnie przełożę go kremem orzechowym:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 132
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1307
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1072
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 91
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 132
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1307
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1072
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 91
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Składniki
Miód, masło, cukier rozpuszczamy na wolnym ogniu do połączenia składników. Studzimy. Do mąki dodajemy przyprawę do piernika, sól. W mleku rozpuszczamy sodę. Do mąki dodajemy masę miodowo-masłową. Dolewamy mleko i wbijamy jajka. Zagniatamy ciasto.Z ciasta formujemy kulę i wkładamy do naczynia glinianego badź emaliowanego. Przechowujemy przykryte lnianą ściereczką w chłodnym miejscu lub na dnie lodówki...CDN