Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten piernik polecam szczególnie tym którzy lubią ciasta bardziej wilgotne. To właśnie takie jest dzięki marchewce. Marchewka dobrze komponuje się z orzechami laskowymi, miodem, pomarańczą, cynamonem, przyprawą korzenną.
Miękkie masło utrzeć z połową porcji cukru. Ucierając dodać żółtka z dwóch jajek oraz miód.
Białka później ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę.
Do misy z masłem i żółtkami dodać mielone orzechy, startą na tarce marchewkę oraz sok z pomarańczy i skórkę pomarańczową kandyzowaną. Pomieszać składniki i dodać mąkę pszenną wymieszaną z cukrem z wanilią, cynamonem, przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki połączyć. Na koniec dodać pianę z ubitych białek. Delikatnie wymieszać wszystko razem.
Ciasto przełożyć do foremki ( 40x10 ) / keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 50 min. - do suchego patyczka.
Przygotować lukier - cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny.
Wystudzone ciasto polać lukrem i posypać skórką pomarańczową kandyzowaną.
Smacznego.
Przepyszny piernik nie wymagający leżakowania. Piernik po upieczeniu wychodzi...
Odsłon: 8454
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 608
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 104
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 92
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 184
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 68
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 608
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 104
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 92
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 184
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 68
Składniki
Miękkie masło utrzeć z połową porcji cukru. Ucierając dodać żółtka z dwóch jajek oraz miód. Białka później ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę. Do misy z masłem i żółtkami dodać mielone orzechy, startą na tarce marchewkę oraz sok z pomarańczy i skórkę pomarańczową kandyzowaną. Pomieszać składniki i dodać mąkę pszenną wymieszaną z cukrem z wanilią, cynamonem, przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki połączyć. Na koniec dodać pianę z ubitych białek. Delikatnie wymieszać wszystko razem. Ciasto przełożyć do foremki ( 40x10 ) / keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 50 min. - do suchego patyczka. Przygotować lukier - cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Wystudzone ciasto polać lukrem i posypać skórką pomarańczową kandyzowaną. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Desery
Błyskawiczne czekoladowe ciasto z rabarbarem. Jedna porcja to za mało
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 47
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Cudowne połączenie bananów z masłem orzechowym. Są tak dobre, że ciężko się o...
Odsłon: 150