Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten piernik polecam szczególnie tym którzy lubią ciasta bardziej wilgotne. To właśnie takie jest dzięki marchewce. Marchewka dobrze komponuje się z orzechami laskowymi, miodem, pomarańczą, cynamonem, przyprawą korzenną.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22417
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14424
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4458
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43542
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 557
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 529
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22417
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14424
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4458
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43542
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 557
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 529
Składniki
Miękkie masło utrzeć z połową porcji cukru. Ucierając dodać żółtka z dwóch jajek oraz miód. Białka później ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę. Do misy z masłem i żółtkami dodać mielone orzechy, startą na tarce marchewkę oraz sok z pomarańczy i skórkę pomarańczową kandyzowaną. Pomieszać składniki i dodać mąkę pszenną wymieszaną z cukrem z wanilią, cynamonem, przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki połączyć. Na koniec dodać pianę z ubitych białek. Delikatnie wymieszać wszystko razem. Ciasto przełożyć do foremki ( 40x10 ) / keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 50 min. - do suchego patyczka. Przygotować lukier - cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Wystudzone ciasto polać lukrem i posypać skórką pomarańczową kandyzowaną. Smacznego.