Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten piernik polecam szczególnie tym którzy lubią ciasta bardziej wilgotne. To właśnie takie jest dzięki marchewce. Marchewka dobrze komponuje się z orzechami laskowymi, miodem, pomarańczą, cynamonem, przyprawą korzenną.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2498
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 194
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2498
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 194
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Składniki
Miękkie masło utrzeć z połową porcji cukru. Ucierając dodać żółtka z dwóch jajek oraz miód. Białka później ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę. Do misy z masłem i żółtkami dodać mielone orzechy, startą na tarce marchewkę oraz sok z pomarańczy i skórkę pomarańczową kandyzowaną. Pomieszać składniki i dodać mąkę pszenną wymieszaną z cukrem z wanilią, cynamonem, przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki połączyć. Na koniec dodać pianę z ubitych białek. Delikatnie wymieszać wszystko razem. Ciasto przełożyć do foremki ( 40x10 ) / keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 50 min. - do suchego patyczka. Przygotować lukier - cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Wystudzone ciasto polać lukrem i posypać skórką pomarańczową kandyzowaną. Smacznego.