Do góry

Desery Przepis na:

Piernik z dżemem i cynamonem

Piernik z dżemem i cynamonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 3740

Dodano:

Odsłon: 515

Pyszny piernik z dżemem z czarnej porzeczki i cynamonem. Pyszny i wilgotny:)

Składniki

  • mąka pszenna 2 szklanki
  • jajka 3 szt
  • cukier 1 szklanka
  • mleko 1 szklanka
  • dżem z czarnej porzeczki 0,7 szklanki
  • olej 0,5 szklanki
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • cynamon 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona 1 łyżka
  • kakao 1 łyżka
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta do formy
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę, sodę, kakao przesiewamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, dżem z czarnej porzeczki, wbijamy jajka, wlewamy mleko i olej i wszystko razem dokładnie miksujemy blenderem. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą formy - u mnie była to mała tortownica. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 40 min. Po upieczeniu dekorujemy według uznania pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń