Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny piernik z dżemem z czarnej porzeczki i cynamonem. Pyszny i wilgotny:)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425179
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425179
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Składniki
Mąkę, sodę, kakao przesiewamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, dżem z czarnej porzeczki, wbijamy jajka, wlewamy mleko i olej i wszystko razem dokładnie miksujemy blenderem. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą formy - u mnie była to mała tortownica. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 40 min. Po upieczeniu dekorujemy według uznania pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.