Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy, a jaki efekt smakowy. Babeczki wzbogaciłam super produktem, jakim jest konfitura borówka z gruszką. Konfitura ta świetnie nadaje się do mięs, ale jak widać, sprawdziła się w słodkim wypieku. I muszę przyznać, że skoro babeczki z apetytem zajadał mój młodszy syn, to znaczy, że są smaczne. Większość babeczek na drugi dzień już tak nie smakuje, jak w dniu pieczenia. Te są jeszcze lepsze, dzięki wilgoci od konfitury i dodatku oleju.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1070
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4711
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1361
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1070
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4711
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1361
Składniki
Mleko, olej, jajka i konfiturę wymieszaj tylko do połączenia składników. Mąkę, kakao, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia wymieszaj w drugiej misce. Do płynnych składników wsyp suche i szybko wymieszaj, najlepiej używając widelca. Gotowe ciasto rozdziel do foremek na babeczki. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piecz babeczki 25 minut. Utrzyj lukier i polej nim wystudzone babeczki (młodszy syn nie mógł się doczekać, więc lukrowałam jeszcze letnie babeczki. Dlatego lukier jest trochę mało widoczny). Polukrowane babeczki posyp posypkami cukrowymi według upodobania.