Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy, a jaki efekt smakowy. Babeczki wzbogaciłam super produktem, jakim jest konfitura borówka z gruszką. Konfitura ta świetnie nadaje się do mięs, ale jak widać, sprawdziła się w słodkim wypieku. I muszę przyznać, że skoro babeczki z apetytem zajadał mój młodszy syn, to znaczy, że są smaczne. Większość babeczek na drugi dzień już tak nie smakuje, jak w dniu pieczenia. Te są jeszcze lepsze, dzięki wilgoci od konfitury i dodatku oleju.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10984
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13252
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5012
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10984
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13252
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5012
Składniki
Mleko, olej, jajka i konfiturę wymieszaj tylko do połączenia składników. Mąkę, kakao, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia wymieszaj w drugiej misce. Do płynnych składników wsyp suche i szybko wymieszaj, najlepiej używając widelca. Gotowe ciasto rozdziel do foremek na babeczki. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piecz babeczki 25 minut. Utrzyj lukier i polej nim wystudzone babeczki (młodszy syn nie mógł się doczekać, więc lukrowałam jeszcze letnie babeczki. Dlatego lukier jest trochę mało widoczny). Polukrowane babeczki posyp posypkami cukrowymi według upodobania.