Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy, a jaki efekt smakowy. Babeczki wzbogaciłam super produktem, jakim jest konfitura borówka z gruszką. Konfitura ta świetnie nadaje się do mięs, ale jak widać, sprawdziła się w słodkim wypieku. I muszę przyznać, że skoro babeczki z apetytem zajadał mój młodszy syn, to znaczy, że są smaczne. Większość babeczek na drugi dzień już tak nie smakuje, jak w dniu pieczenia. Te są jeszcze lepsze, dzięki wilgoci od konfitury i dodatku oleju.
Mleko, olej, jajka i konfiturę wymieszaj tylko do połączenia składników.
Mąkę, kakao, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia wymieszaj w drugiej misce.
Do płynnych składników wsyp suche i szybko wymieszaj, najlepiej używając widelca.
Gotowe ciasto rozdziel do foremek na babeczki.
Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piecz babeczki 25 minut.
Utrzyj lukier i polej nim wystudzone babeczki (młodszy syn nie mógł się doczekać, więc lukrowałam jeszcze letnie babeczki. Dlatego lukier jest trochę mało widoczny).
Polukrowane babeczki posyp posypkami cukrowymi według upodobania.
Jest to prosty i łatwy przepis, który możecie dowolnie mieszać i zmieniać skł...
Odsłon: 542
Były drożdżówki z rabarbarem, czas na zamknięcie go na zimę w słoiki. Mam go...
Odsłon: 214
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 62
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 49
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 62
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 49
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Składniki
Mleko, olej, jajka i konfiturę wymieszaj tylko do połączenia składników. Mąkę, kakao, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia wymieszaj w drugiej misce. Do płynnych składników wsyp suche i szybko wymieszaj, najlepiej używając widelca. Gotowe ciasto rozdziel do foremek na babeczki. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piecz babeczki 25 minut. Utrzyj lukier i polej nim wystudzone babeczki (młodszy syn nie mógł się doczekać, więc lukrowałam jeszcze letnie babeczki. Dlatego lukier jest trochę mało widoczny). Polukrowane babeczki posyp posypkami cukrowymi według upodobania.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 281
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 541