Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie niczym chmurka, piernikowe ptasie mleczko będzie ciekawą alternatywą dla tradycyjnych pierników, makowców i serników. Przygotowanie tego deseru jest banalnie proste, dlatego z powodzeniem możesz zrobić go razem z dziećmi.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5925
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 663
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 795
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5925
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 663
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 795
Składniki
Żelatynę zalej zimnym mlekiem, odstaw na 5 minut. Następnie dodaj cukier, kakao i przyprawę do pierników. Wymieszaj i podgrzewaj na średnim ogniu aż cukier i żelatyna się rozpuszczą, nie gotuj! Przestudź, wlej do miksera i ubijaj na najwyższych obrotach 20 minut. Po kilku minutach dodaj mascarpone i dalej ubijaj wskazany czas. Następnie przelej do blaszki i wstaw do lodówki. Po stężeniu krój w małe kawałki.