Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 282
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 795
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22697
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 282
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 795
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22697
Składniki
Ciasto! Białko ubić na sztywno podając pod koniec cukier w trzech porcjach ( nie sypać na raz). Po ubiciu dodać kokos i mak suchy, lekko zmieszać i włożyć na blachę wyłożoną papierem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor, jak biszkopt.
Krem: Ugotować budyń w trochę mniej mleka daje- wystudzić . Masło, żółtka, cukier utrzeć na puszystą masę. Do masy dodawać po łyżce budyniu ciągle ucierając. Wyłożyć gotową masę na ciasto. Można tez zrobić własną masę budyniowa czekoladową.
Wykończenie: Biszkopty zamaczać w wódce układać na ciasto jeden obok drugiego, lekko wgniatając w krem, całość oblać polewą czekoladową. Schować do lodówki przynajmniej na 4 godz. aby wódka się rozeszła.
SMACZNEGO!!!