Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i efektowne!
Ciasto!
Białko ubić na sztywno podając pod koniec cukier w trzech porcjach ( nie sypać na raz). Po ubiciu dodać kokos i mak suchy, lekko zmieszać i włożyć na blachę wyłożoną papierem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor, jak biszkopt.
Krem: Ugotować budyń w trochę mniej mleka daje- wystudzić . Masło, żółtka, cukier utrzeć na puszystą masę. Do masy dodawać po łyżce budyniu ciągle ucierając. Wyłożyć gotową masę na ciasto. Można tez zrobić własną masę budyniowa czekoladową.
Wykończenie: Biszkopty zamaczać w wódce układać na ciasto jeden obok drugiego, lekko wgniatając w krem, całość oblać polewą czekoladową. Schować do lodówki przynajmniej na 4 godz. aby wódka się rozeszła.
SMACZNEGO!!!
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 123
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 100
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 42
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 226
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 143
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 123
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 100
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 42
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 226
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 143
Składniki
Ciasto! Białko ubić na sztywno podając pod koniec cukier w trzech porcjach ( nie sypać na raz). Po ubiciu dodać kokos i mak suchy, lekko zmieszać i włożyć na blachę wyłożoną papierem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor, jak biszkopt.
Krem: Ugotować budyń w trochę mniej mleka daje- wystudzić . Masło, żółtka, cukier utrzeć na puszystą masę. Do masy dodawać po łyżce budyniu ciągle ucierając. Wyłożyć gotową masę na ciasto. Można tez zrobić własną masę budyniowa czekoladową.
Wykończenie: Biszkopty zamaczać w wódce układać na ciasto jeden obok drugiego, lekko wgniatając w krem, całość oblać polewą czekoladową. Schować do lodówki przynajmniej na 4 godz. aby wódka się rozeszła.
SMACZNEGO!!!
Przepisy Desery
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Desery
Kruche babeczki z kremem i owocami
Desery
Placek drożdżowy z rabarbarem
Desery
Ciasto z galaretką i truskawkami
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 226
Kruche babeczki z kremem i owocami
Dzisiaj zapraszam na świetny pomysł na letnie imprezy – kruche babeczki z kre...
Odsłon: 178