Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Ciasto! Białko ubić na sztywno podając pod koniec cukier w trzech porcjach ( nie sypać na raz). Po ubiciu dodać kokos i mak suchy, lekko zmieszać i włożyć na blachę wyłożoną papierem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor, jak biszkopt.
Krem: Ugotować budyń w trochę mniej mleka daje- wystudzić . Masło, żółtka, cukier utrzeć na puszystą masę. Do masy dodawać po łyżce budyniu ciągle ucierając. Wyłożyć gotową masę na ciasto. Można tez zrobić własną masę budyniowa czekoladową.
Wykończenie: Biszkopty zamaczać w wódce układać na ciasto jeden obok drugiego, lekko wgniatając w krem, całość oblać polewą czekoladową. Schować do lodówki przynajmniej na 4 godz. aby wódka się rozeszła.
SMACZNEGO!!!