Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 102
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1254
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 783
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 914
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 102
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1254
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 783
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 914
Składniki
Biszkopt: ubić białka na sztywno, utrwalić cukrem, dodać żółtka, ubijać . Mąkę , kakao i proszek przesiać przez sitko delikatnie wymieszać i upiec , jak wystygnie przekroić na dwie części .
Wkładka kokosowa: białka ubić , utrwalić cukrem, dodać kokos , mąkę , proszek, delikatnie wymieszać i piec aż złapie złoty kolor
Krem: z jedną puszkę ananasów odlać sok, dopełnić wodą do pełnej szklanki, w tej wodzie wymieszać dwa budynie z 5 żółtkami i łyżką mąki pszennej, 3/4 l mleka zagotować , dodać pół szklanki cukru i wymieszane budynie zagotować- wystudzić , masło i margarynę zmiksować dodawać po trochę kremu, na koniec pokrojone drobno w kostkę ananasy ,
przygotowanie rodzynek na wierzch: 40 dag rodzynek zalać wódką ( najlepiej na noc) 1/4 kostki margaryny rozgrzać z dwoma tabliczkami czekolady mlecznej do tego dodać odsączone rodzynki i wymieszać razem .
wykonanie: pół biszkoptu - pół kremu- wkładka kokosowa- krem- druga połowa biszkoptu- lekko wystudzone rodzynki w czekoladzie