Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafelki przekładane kakaowym kremem to deser, który przywołuje smaki z dzieciństwa.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2148
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3274
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1332
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2078
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2148
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3274
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1332
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2078
Składniki
Masło, cukier, kakao, cukier wanilinowy i ¼ szklanki mleka umieścić w rondelku i zagotować, od czasu do czasu mieszając.
Mąkę rozmieszać z resztą mleka i wlać do gotującej masy, a następnie ponownie zagotować całość.
Wsypać do masy orzechy/wiórki kokosowe i całkowicie ją wystudzić. Przekładać wafle zimną masą, dokładnie dociskając, aby warstwy się nie odklejały.
Najlepiej obciążyć piszingera, np. dużym garnkiem z wodą, do czasu stężenia masy.
Piszingera można przechowywać w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Niższa temperatura spowoduje, że masa będzie nieco twardsza.