Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafelki przekładane kakaowym kremem to deser, który przywołuje smaki z dzieciństwa.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 253
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 745
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21891
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 253
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 745
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21891
Składniki
Masło, cukier, kakao, cukier wanilinowy i ¼ szklanki mleka umieścić w rondelku i zagotować, od czasu do czasu mieszając.
Mąkę rozmieszać z resztą mleka i wlać do gotującej masy, a następnie ponownie zagotować całość.
Wsypać do masy orzechy/wiórki kokosowe i całkowicie ją wystudzić. Przekładać wafle zimną masą, dokładnie dociskając, aby warstwy się nie odklejały.
Najlepiej obciążyć piszingera, np. dużym garnkiem z wodą, do czasu stężenia masy.
Piszingera można przechowywać w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Niższa temperatura spowoduje, że masa będzie nieco twardsza.