Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafelki przekładane kakaowym kremem to deser, który przywołuje smaki z dzieciństwa.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 99
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 99
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 99
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 99
Składniki
Masło, cukier, kakao, cukier wanilinowy i ¼ szklanki mleka umieścić w rondelku i zagotować, od czasu do czasu mieszając.
Mąkę rozmieszać z resztą mleka i wlać do gotującej masy, a następnie ponownie zagotować całość.
Wsypać do masy orzechy/wiórki kokosowe i całkowicie ją wystudzić. Przekładać wafle zimną masą, dokładnie dociskając, aby warstwy się nie odklejały.
Najlepiej obciążyć piszingera, np. dużym garnkiem z wodą, do czasu stężenia masy.
Piszingera można przechowywać w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Niższa temperatura spowoduje, że masa będzie nieco twardsza.