Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek który wspominam z czasów dzieciństwa. W moim rodzinnym domu nazywany plackiem amerykańskim ale wiem, że u niektórych to placek salceson, ze względu na swój wygląd. Ciasto to kojarzy mi się z niedzielnym popołudniem, kiedy mama chciała nam przygotować słodką przekąskę do herbaty. Pyszny prosty i szybki przepis.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 300
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30364
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 300
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30364
Składniki
To zdecydowanie ciasto dla leniwych. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, a następnie mąkę z sodą. Na koniec dodajemy jabłka i bakalie i mieszamy już delikatnie łyżką i wykładamy na tackę. U mnie standardowa tacka.
Pieczemy w 170 stopniach 45 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem i gotowe! Gorąco polecam!