Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek który wspominam z czasów dzieciństwa. W moim rodzinnym domu nazywany plackiem amerykańskim ale wiem, że u niektórych to placek salceson, ze względu na swój wygląd. Ciasto to kojarzy mi się z niedzielnym popołudniem, kiedy mama chciała nam przygotować słodką przekąskę do herbaty. Pyszny prosty i szybki przepis.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13310
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 539
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13310
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 539
Składniki
To zdecydowanie ciasto dla leniwych. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, a następnie mąkę z sodą. Na koniec dodajemy jabłka i bakalie i mieszamy już delikatnie łyżką i wykładamy na tackę. U mnie standardowa tacka.
Pieczemy w 170 stopniach 45 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem i gotowe! Gorąco polecam!