Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek który wspominam z czasów dzieciństwa. W moim rodzinnym domu nazywany plackiem amerykańskim ale wiem, że u niektórych to placek salceson, ze względu na swój wygląd. Ciasto to kojarzy mi się z niedzielnym popołudniem, kiedy mama chciała nam przygotować słodką przekąskę do herbaty. Pyszny prosty i szybki przepis.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31049
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3691
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5934
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31049
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3691
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5934
Składniki
To zdecydowanie ciasto dla leniwych. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, a następnie mąkę z sodą. Na koniec dodajemy jabłka i bakalie i mieszamy już delikatnie łyżką i wykładamy na tackę. U mnie standardowa tacka.
Pieczemy w 170 stopniach 45 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem i gotowe! Gorąco polecam!