Desery Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
UTRZEĆ MARGARYNĘ Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ DODAJĄC PO 1 ŻÓŁTKU
MĄKĘ WYMIESZAĆ Z PROSZKIEM PRZESIAĆ PRZEZ SITKO DODAWAĆ PO TROCHĘ DO UCIERANEGO CIASTA,JEŻELI JEST ZA GĘSTE WLAĆ MLEKO
UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK I DELIKATNIE WMIESZAĆ W CIASTO.
UPIEC PLACEK W ŚREDNIEJ BLASZCE/25/38/
JABŁKA OBRAĆ ZETRZEĆ NA TARCE LEKKO PODDUSIĆ W GARNKU/TAK ŻEBY ZMIĘKŁY/PRZESTUDZIĆ DODAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ WYMIESZAĆ.
PLACEK PRZEKROIĆ NA PÓŁ WYLAĆ JABŁKA Z GALARETKĄ PRZEŁOŻYĆ DRUGĄ POŁOWĄ PLACKA.
WIERZCH PLACKA POSYPAĆ CUKREM PUDREM. JA POSMAROWAŁAM ROZPUSZCZONĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ.
PIEC 40 MIN. W 180 STOPNIACH
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

dayzi 18 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny przepis, lubię takie ciasta, do ulubionych.2 Kto głosował? | Odpowiedz