Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5853
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12585
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5278
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5853
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12585
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5278
Składniki
UTRZEĆ MARGARYNĘ Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ DODAJĄC PO 1 ŻÓŁTKU
MĄKĘ WYMIESZAĆ Z PROSZKIEM PRZESIAĆ PRZEZ SITKO DODAWAĆ PO TROCHĘ DO UCIERANEGO CIASTA,JEŻELI JEST ZA GĘSTE WLAĆ MLEKO
UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK I DELIKATNIE WMIESZAĆ W CIASTO.
UPIEC PLACEK W ŚREDNIEJ BLASZCE/25/38/
JABŁKA OBRAĆ ZETRZEĆ NA TARCE LEKKO PODDUSIĆ W GARNKU/TAK ŻEBY ZMIĘKŁY/PRZESTUDZIĆ DODAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ WYMIESZAĆ.
PLACEK PRZEKROIĆ NA PÓŁ WYLAĆ JABŁKA Z GALARETKĄ PRZEŁOŻYĆ DRUGĄ POŁOWĄ PLACKA.
WIERZCH PLACKA POSYPAĆ CUKREM PUDREM. JA POSMAROWAŁAM ROZPUSZCZONĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ.
PIEC 40 MIN. W 180 STOPNIACH