Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
drożdżowe to jedno z moich ulubionych ciast. Jako że sie pojawił rabarbar to dziś właśnie z rabarbarem
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5355
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1700
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5220
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1732
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5355
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1700
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5220
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1732
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę; robimy "dołek" wkruszamy drożdże, posypujemy łyżką cukru i zalewamy ciepłym mlekiem. Odstawiamy na ok 10 minut aż drożdże zaczną pracować.
Następnie dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodziło od ręki (jak jest za rzadkie dosypujemy nieco mąki ale nie za dużo) Na końcu dodajemy rodzynki.
Ciasto należy przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok godzinkę
Robimy kruszonkę ja robię tak na „oko" pół masła, cukier, cukier waniliowy, mąka)
Wykładamy wyrośnięte ciasto na blachę (25x36cm) wyłożoną papierem do pieczenia, na wierzchu układamy pokrojony w kostkę rabarbar. Posypujemy kruszonką; odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia.
Pieczemy w 160 st około 45-50 minut. Kiedy przestygnie posypujemy cukrem pudrem.