Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis prosty a ciasto zawsze udane
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową
Z drożdży ,części mleka (letnie)mąki ,cukru zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia.
Jajka ubić z cukrem dodać roztopiony letni tłuszcz,mleko (z solą)rozczyn z drożdży,mąkę .Całość dobrze wyrobić ,przykryć i odstawić do wyrośnięcia
Gdy ciasto podwoi swą objętość przekładamy na blachę i równamy (najlepiej dłoń zanurzyć w mleku lub letniej wodzie )
Rabarbar obrać,umyć pokroić na mniejsze kawałki ,osuszyć i poukładać na cieście odstawić do wyrośnięcia .Gdy ciasto już wyrośnie posypujemy uprzednio przygotowaną kruszonką.
Można placek posypać cukrem (grubym )wymieszanym z cukrem waniliowym.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni (30-40 minut)sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone .Po upieczeniu ciasto lukrujemy (jeśli ciasto było wcześniej posypane cukrem po wierzchu nie potrzeba lukrować(według uznania)Blacha o wymiarach 32x36
Kruszonka :rozcieramy masło z cukrem ,mąką ,proszkiem do pieczenia palcami aż powstanie kruszonka.
Drożdżowe ciasto z masą makowo-jabłkową z bakaliami. Całość polana lukrem i p...
Odsłon: 2718
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 110
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587861
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 110
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587861
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową Z drożdży ,części mleka (letnie)mąki ,cukru zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Jajka ubić z cukrem dodać roztopiony letni tłuszcz,mleko (z solą)rozczyn z drożdży,mąkę .Całość dobrze wyrobić ,przykryć i odstawić do wyrośnięcia Gdy ciasto podwoi swą objętość przekładamy na blachę i równamy (najlepiej dłoń zanurzyć w mleku lub letniej wodzie ) Rabarbar obrać,umyć pokroić na mniejsze kawałki ,osuszyć i poukładać na cieście odstawić do wyrośnięcia .Gdy ciasto już wyrośnie posypujemy uprzednio przygotowaną kruszonką. Można placek posypać cukrem (grubym )wymieszanym z cukrem waniliowym. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (30-40 minut)sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone .Po upieczeniu ciasto lukrujemy (jeśli ciasto było wcześniej posypane cukrem po wierzchu nie potrzeba lukrować(według uznania)Blacha o wymiarach 32x36 Kruszonka :rozcieramy masło z cukrem ,mąką ,proszkiem do pieczenia palcami aż powstanie kruszonka.
Przepisy Desery
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 198
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 1703