Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis prosty a ciasto zawsze udane
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1429
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 158
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 318
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 174
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3592
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1429
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 158
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 318
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 174
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3592
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową Z drożdży ,części mleka (letnie)mąki ,cukru zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Jajka ubić z cukrem dodać roztopiony letni tłuszcz,mleko (z solą)rozczyn z drożdży,mąkę .Całość dobrze wyrobić ,przykryć i odstawić do wyrośnięcia Gdy ciasto podwoi swą objętość przekładamy na blachę i równamy (najlepiej dłoń zanurzyć w mleku lub letniej wodzie ) Rabarbar obrać,umyć pokroić na mniejsze kawałki ,osuszyć i poukładać na cieście odstawić do wyrośnięcia .Gdy ciasto już wyrośnie posypujemy uprzednio przygotowaną kruszonką. Można placek posypać cukrem (grubym )wymieszanym z cukrem waniliowym. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (30-40 minut)sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone .Po upieczeniu ciasto lukrujemy (jeśli ciasto było wcześniej posypane cukrem po wierzchu nie potrzeba lukrować(według uznania)Blacha o wymiarach 32x36 Kruszonka :rozcieramy masło z cukrem ,mąką ,proszkiem do pieczenia palcami aż powstanie kruszonka.