Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię świeżego ananasa, z puszki też, ale jest trochę za słodki jak dla mnie, więc postanowiłam sprawdzić, jak smakuje w cieście w połączeniu z kokosem. Smakuje, bardzo. :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10153
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2773
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1888
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 728
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10153
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2773
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1888
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 728
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Miękkie masło zmiksować z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i solą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą maślaną. Ciasto rozłożyć równomiernie w formie.
Ananasa odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rozłożyć na cieście. Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem i posypać nimi ciasto. Kawałki masła porozkładać na wiórkach.
Piec ok. 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić. I smacznego!