Do góry

Desery Przepis na:

Placek kokosowo-ananasowy

Placek kokosowo-ananasowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2707

Dodano:

Odsłon: 27267

Bardzo lubię świeżego ananasa, z puszki też, ale jest trochę za słodki jak dla mnie, więc postanowiłam sprawdzić, jak smakuje w cieście w połączeniu z kokosem. Smakuje, bardzo. :)

Składniki

  • 250g miękkiego masła
  • 4 jajka
  • 200g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 300g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • duża puszka ananasa w plastrach (po odsączeniu 340g)
  • 100g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki cukru
  • 50g zimnego masła pokrojonego w kostkę
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Placek kokosowo-ananasowy

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.

  2. Miękkie masło zmiksować z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i solą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą maślaną. Ciasto rozłożyć równomiernie w formie.

  3. Ananasa odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rozłożyć na cieście. Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem i posypać nimi ciasto. Kawałki masła porozkładać na wiórkach.

  4. Piec ok. 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić.

    I smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 26 lipca 2016 Dokładnie! Ja jestem jednym z tych wielbicieli:)Musi być pycha!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker 25 lipca 2016 Cieszymy się, że wielbicieli połączenia ananasa i kokosu jest tak dużo :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń