Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno kokosowy placek z jabłkami to prosty i szybki w przygotowaniu deser. Ciasto z olejem, wiórkami i mleczkiem kokosowym jest pyszne, delikatne oraz puszyste jak chmurka. Kokos i jabłka tworzą niezwykle zgrany duet smakowy, który cudownie rozpieszcza kubki smakowe. Koniecznie musicie spróbować tego połączenia! :D
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 26
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 465
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15028
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1778
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 26
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 465
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15028
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1778
Składniki
Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w około 0,5 cm półplasterki. Wyciskamy sok z połowy cytryny i skrapiamy nimi jabłka, aby nie ściemniały podczas pieczenia.
Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera. Dodajemy olej kokosowy, a następnie mleczko kokosowe (stałą, białą część). Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do mokrych składników i ponownie miksujemy. Na koniec do masy dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy.
Blaszkę o wymiarach 28 cm x 25 cm smarujemy olejem kokosowym i oprószamy wiórkami kokosowymi (lub bułką tartą). Do blaszki wylewamy ciasto i wciskamy w nie półplasterki jabłek (pod lekkim kątem).
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (pieczeni góra - dół) na około 40 - 45 minut (do suchego patyczka). Po ostygnięciu posypujemy je cukrem pudrem.