Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze ciasto w świecie:)
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 171
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 657
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 141
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 171
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 657
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 141
Składniki
Truskawki, myjemy, obieramy z szypułek i osuszamy. Masło topimy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dalej miksując. Dalej dodajemy wystudzone masło oraz śmietanę, miksujemy do powstania jednolitej masy. Ciasto jest dosyć gęste, dzięki czemu owoce nie opadają.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Na górze układamy jedna obok drugiej truskawki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy, studzimy, ewentualnie posypujemy cukrem pudrem i zajadamy, smacznego:)