Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze ciasto w świecie:)
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2164
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 190
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2164
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 190
Składniki
Truskawki, myjemy, obieramy z szypułek i osuszamy. Masło topimy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dalej miksując. Dalej dodajemy wystudzone masło oraz śmietanę, miksujemy do powstania jednolitej masy. Ciasto jest dosyć gęste, dzięki czemu owoce nie opadają.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Na górze układamy jedna obok drugiej truskawki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy, studzimy, ewentualnie posypujemy cukrem pudrem i zajadamy, smacznego:)