Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze ciasto w świecie:)
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 126
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 74
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 189
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 331
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 126
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 74
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 189
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 331
Składniki
Truskawki, myjemy, obieramy z szypułek i osuszamy. Masło topimy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dalej miksując. Dalej dodajemy wystudzone masło oraz śmietanę, miksujemy do powstania jednolitej masy. Ciasto jest dosyć gęste, dzięki czemu owoce nie opadają.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Na górze układamy jedna obok drugiej truskawki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy, studzimy, ewentualnie posypujemy cukrem pudrem i zajadamy, smacznego:)