Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze ciasto w świecie:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14059
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15986
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6436
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14059
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15986
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6436
Składniki
Truskawki, myjemy, obieramy z szypułek i osuszamy. Masło topimy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dalej miksując. Dalej dodajemy wystudzone masło oraz śmietanę, miksujemy do powstania jednolitej masy. Ciasto jest dosyć gęste, dzięki czemu owoce nie opadają.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Na górze układamy jedna obok drugiej truskawki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy, studzimy, ewentualnie posypujemy cukrem pudrem i zajadamy, smacznego:)