Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można go zrobić z innymi owocami, też jest smaczne.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415935
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415935
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka ucierać.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, ucierać.
Z białek ubić pianę i wymieszać z ciastem.
Wyłożyć na blachę o wymiarach 18X30, wcześniej wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
Truskawki umyć, obrać i wyłożyć na ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez ok. 1h.
Posypać cukrem pudrem. Pycha.