Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można go zrobić z innymi owocami, też jest smaczne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12728
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13918
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5806
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12728
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13918
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5806
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka ucierać.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, ucierać.
Z białek ubić pianę i wymieszać z ciastem.
Wyłożyć na blachę o wymiarach 18X30, wcześniej wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
Truskawki umyć, obrać i wyłożyć na ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez ok. 1h.
Posypać cukrem pudrem. Pycha.