Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu ciasto, które uda się każdemu. Wystarczy odrobina czasu, kilka prostych składników i gotowe! Wypróbujcie ten przepis, a nie pożałujecie.
mikser, blaszka
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4512
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 522
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 302
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1149
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4512
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 522
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 302
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1149
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Kawałki jabłek przesypujemy do miski. Dodajemy do nich cukier, bakalie i cynamon. Wszystko razem mieszamy.
Do drugiej miski wbijamy jajka i ubijamy je przez 2-3 minuty. Do ubitych jajek wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą - wszystko razem miksujemy.
Do wyrobionego ciasta przesypujemy owoce. Składniki łączymy przy użyciu łyżki.
Prostokątną blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy. Równamy powierzchnie ciasta. Placek pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 40 minut.