Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu ciasto, które uda się każdemu. Wystarczy odrobina czasu, kilka prostych składników i gotowe! Wypróbujcie ten przepis, a nie pożałujecie.
mikser, blaszka
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Kawałki jabłek przesypujemy do miski. Dodajemy do nich cukier, bakalie i cynamon. Wszystko razem mieszamy.
Do drugiej miski wbijamy jajka i ubijamy je przez 2-3 minuty. Do ubitych jajek wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą - wszystko razem miksujemy.
Do wyrobionego ciasta przesypujemy owoce. Składniki łączymy przy użyciu łyżki.
Prostokątną blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy. Równamy powierzchnie ciasta. Placek pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 40 minut.