Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu ciasto, które uda się każdemu. Wystarczy odrobina czasu, kilka prostych składników i gotowe! Wypróbujcie ten przepis, a nie pożałujecie.
mikser, blaszka
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326518
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5535
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326518
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5535
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Kawałki jabłek przesypujemy do miski. Dodajemy do nich cukier, bakalie i cynamon. Wszystko razem mieszamy.
Do drugiej miski wbijamy jajka i ubijamy je przez 2-3 minuty. Do ubitych jajek wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą - wszystko razem miksujemy.
Do wyrobionego ciasta przesypujemy owoce. Składniki łączymy przy użyciu łyżki.
Prostokątną blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy. Równamy powierzchnie ciasta. Placek pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 40 minut.