Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na wykorzystanie bananów, które zalegają wam w lodówce. Prosty przepis, z którym poradzą sobie nawet amatorzy pieczenia. Składniki do przygotowania tego wypieku powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14044
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15928
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14044
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15928
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Składniki
Wbij jajka do miski, dodaj cukier i miękkie masło. Wszystko razem zmiksuj (ubijaj do momentu uzyskania gładkiej masy).
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sodę i proszek do pieczenia. Następnie dodawaj stopniowo suche składniki do miski z ubitymi jajkami, masłem i cukrem. Wszystko razem wymieszaj przy użyciu miksera.
Banany pokrój na plasterki i wrzuć do miski, rozdrobnij je za pomocą widelca. Następnie przełóż banany do ciasta. Wszystko razem wymieszaj.
Gotowe ciasto przelej do firmy wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 45 minut.