Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki ucierany placek z borówkami. Niewiele pracy, a smak zachwyca. Idealny do popołudniowej kawy. Najlepiej smakuje pierwszego dnia po upieczeniu. Wychodzi puszysty i wilgotny w środku. Większość składników do jego przygotowania z pewnością macie już w swojej kuchni.
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2318
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 181
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2318
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 181
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 158
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Do osobnej miski wbijamy jajka. Ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej wlewamy olej i dodajemy śmietanę. Składniki mieszamy.
Suche składniki przesypujemy do mokrych. Ciasto miksujemy do połączenia.
Tortownicę o średnicy 24-26 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Do formy wlewamy połowę ciasta. Wysypujemy borówki po całej powierzchni. Zalewamy drugą połową ciasta.
Placek z borówkami wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około godzinę (do suchego patyczka).
Przed podaniem placek z borówkami warto udekorować cukrem pudrem. Świetnie smakują serwowane z porcją lodów. Smacznego!