Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki ucierany placek z borówkami. Wychodzi puszysty i wilgotny w środku. https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-placek-z-borowkami,1974326,smaker.html
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem. Do osobnej miski wbij jajka i ubij na puszystą masę. Dodaj olej i śmietanę, wymieszaj. Suche składniki przesyp do mokrych. Miksujemy do połączenia składników .
Tortownicę o średnicy 24 cm lub keksówkę o wymiarach 12x30 wyłóż papierem i przelej ciasto wysyp borówki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 40 minut lub do suchego patyczka . Po upieczeniu wierzch posyp cukrem pudrem . Polecam .