Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki ucierany placek z borówkami. Wychodzi puszysty i wilgotny w środku. https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-placek-z-borowkami,1974326,smaker.html
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5193
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 777
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11576
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5006
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1252
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5193
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 777
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11576
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5006
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1252
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem. Do osobnej miski wbij jajka i ubij na puszystą masę. Dodaj olej i śmietanę, wymieszaj. Suche składniki przesyp do mokrych. Miksujemy do połączenia składników .
Tortownicę o średnicy 24 cm lub keksówkę o wymiarach 12x30 wyłóż papierem i przelej ciasto wysyp borówki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 40 minut lub do suchego patyczka . Po upieczeniu wierzch posyp cukrem pudrem . Polecam .