Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z borówkami amerykańskimi to ciasto przygotowane z kruszonki. Jest łatwe i proste w wykonaniu co szczególnie lubię w ciastach. Najlepiej smakuje na ciepło podane z lodami lub bitą śmietaną.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9972
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6371
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9972
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6371
Składniki
Margarynę roztapiamy w garnku na małym ogniu i odstawiamy do schłodzenia. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cynamon i roztopioną margarynę, składniki delikatnie łączymy łyżką a następnie dłonią wyrabiamy kruszonkę i odstawiamy na 15 minut do lodówki.
Dno tortownicy posmarowanej tłuszczem wysypujemy jedną częścią kruszonki a na warstwie kruszonki układamy borówki amerykańskie. Wierzch owoców posypujemy pozostałą częścią kruszonki. Placek pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st C. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem i jeszcze ciepły kroimy.