Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie było propozycji na słodko. Więc proszę . Kruchy placek z pyszną czekoladową pianką z czereśniami i truskawkami. Pianka jest lżejsza niż ptasie mleczko, a czereśnie i truskawki w niej zatopione smakują wybornie. I jak nigdy jestem pewna, że i Wam posmakuje
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 585
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 764
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 261
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 585
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 764
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 261
Składniki
1. Ciasto: Na stolnicy wyłóż mąkę i dodaj margarynę. Całość posiekaj nożem aż zacznie przypominać kruszonkę. Dodaj żółtka i cukier. Całość zagnieć. 2. Jędrne ciasto uformuj w kulkę, owiń folią spożywczą i włóż do zamrażalnika na 3o min. 3. Ciasto podziel na dwie części : około 60% i 40%. Mniejszą kulkę włóż do lodówki. Większym ciastem wyłóż blachę o wymiarach 33×20 . Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 Stopni (góra-dół) i podpiecz 20 minut. Ostudź
4. Pianka: Białka ubij na sztywną pianę. Gdy to nastąpi cały czas miksując na wysokich obrotach dodawaj małymi porcjami cukry. 5. Do piany dodaj proszek budyniowy i ubijaj do momentu jego rozpuszczenia. Gdy to nastąpi cały czas ubijajac wlewaj powoli olej. 6. Na ostudzony spód ciasta wyłóż pianę, na niej ułóż czereśnie – dziurką do góry. Oraz wyłóż pokrojone w plasterki truskawki. Na wierzch zetrzyj pozostała część kruchego ciasta. Piecz 45 minut w 190 stopniach