Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek na oleju, szybki do wykonania i bardzo puszysty. Wierzch posypany zmielonymi prażonymi pestkami dyni.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31287
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14452
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31287
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14452
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Składniki
Całe jaja dokładnie utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Do puszystych jaj dolewać stopniowo, mleko, olej, ciągle mieszając. Dalej już pracujemy łyżką. Porcjami dodać oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Tortownicę 20, 21 cm wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Ciasto wlać do formy. Opłukać i wydrylować czereśnie, lekko osuszyć. Czereśnie ułożyć na placku. Wierzch posypać zmielonymi prażonymi pestkami dyni. Piec 180-170 C około 40-45 minut. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym lub mlekiem.