Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś dawny przepis sprzed lat na pyszne i proste ciasto z jabłkami, które nawet na drugi dzień pozostaje mięciutkie i wilgotne, serdecznie polecam :-)
1. Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystudzenia.
2. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki.
3. Jajka ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę.
4. Następnie mąkę wraz z proszkiem do pieczenia dosypujemy stopniowo do masy jajecznej i dalej miksujemy.
5. Dodajemy 4 łyżki mleka.
6. Następnie dodajemy stopniowo rozpuszczone i wystudzone masło i dalej miksujemy.
7. Na końcu do ciasta wrzucamy jabłka, sypiemy cynamonem, mieszamy.
8. Blachę o wymiarach 24cm x 24cm smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy.
Po wierzchu również sypiemy cynamonem.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C.
9. Pieczemy przez ok. 50 minut na drugiej półce od dołu z grzaniem góra-dół.
10. Upieczone, jeszcze gorące sypiemy cukrem pudrem i pozostawiamy do wystudzenia.
Smacznego :-)
Przepis dnia
Szare pyzy z cebulką, przepis od mojej babci Marianny.
Odsłon: 1524
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 62
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 62
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Składniki
1. Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystudzenia. 2. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki. 3. Jajka ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. 4. Następnie mąkę wraz z proszkiem do pieczenia dosypujemy stopniowo do masy jajecznej i dalej miksujemy. 5. Dodajemy 4 łyżki mleka. 6. Następnie dodajemy stopniowo rozpuszczone i wystudzone masło i dalej miksujemy. 7. Na końcu do ciasta wrzucamy jabłka, sypiemy cynamonem, mieszamy. 8. Blachę o wymiarach 24cm x 24cm smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy. Po wierzchu również sypiemy cynamonem. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 9. Pieczemy przez ok. 50 minut na drugiej półce od dołu z grzaniem góra-dół. 10. Upieczone, jeszcze gorące sypiemy cukrem pudrem i pozostawiamy do wystudzenia. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 285
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 552