Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś dawny przepis sprzed lat na pyszne i proste ciasto z jabłkami, które nawet na drugi dzień pozostaje mięciutkie i wilgotne, serdecznie polecam :-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14059
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15985
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14059
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15985
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Składniki
1. Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystudzenia. 2. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki. 3. Jajka ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. 4. Następnie mąkę wraz z proszkiem do pieczenia dosypujemy stopniowo do masy jajecznej i dalej miksujemy. 5. Dodajemy 4 łyżki mleka. 6. Następnie dodajemy stopniowo rozpuszczone i wystudzone masło i dalej miksujemy. 7. Na końcu do ciasta wrzucamy jabłka, sypiemy cynamonem, mieszamy. 8. Blachę o wymiarach 24cm x 24cm smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy. Po wierzchu również sypiemy cynamonem. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 9. Pieczemy przez ok. 50 minut na drugiej półce od dołu z grzaniem góra-dół. 10. Upieczone, jeszcze gorące sypiemy cukrem pudrem i pozostawiamy do wystudzenia. Smacznego :-)