Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto sezonowe z jabłkami lubię je i to bardzo, polecam i Wam! Sama słodycz i dobry smak !!!!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 741
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 741
Składniki
Biszkopt orzechowy: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i bułkę tartą i mielone orzechy. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy i przekrawamy na pół.
Ciasto z jabłkami: Drożdże mieszamy z cukrem pudrem. Z margaryny, mąki, żółtek, soli, śmietany i drożdży robimy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Jedną dajemy na blachę i wykładamy starte na dużej tarce jabłka posypujemy je cynamonem i bułką tartą. Przykrywamy drugim ciastem. Pieczemy w 180 stopniach do 45 minut w formie 25/36.
Masa: Z mleka cukru budyniu gotujemy krem. Margarynę łączymy z zimnym budyniem. Przełożenie: Biszkopt- masa- ciasto z jabłkami- masa- biszkopt