Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dowolne owoce za każdym razem zmieniają to ciasto. Super proste.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1190
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10005
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4576
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 616
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1190
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10005
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4576
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 616
Składniki
Odzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka na sztywno, dodajemy stopniowo cukier. Dodajemy żółtka i mieszamy na jednolitą masę. Mieszamy mąkę z proszkiem i cynamonem, wsypujemy z masą. Roztapiamy tłuszcza, studzimy i dodajemy do ciasta.
Wylewamy na blachę i dodajemy dowolne owoce (ja wrzucam kiwi i winogrona). Pieczemy w temp. 180 stopni.