Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dowolne owoce za każdym razem zmieniają to ciasto. Super proste.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11034
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6328
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5060
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11034
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6328
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5060
Składniki
Odzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka na sztywno, dodajemy stopniowo cukier. Dodajemy żółtka i mieszamy na jednolitą masę. Mieszamy mąkę z proszkiem i cynamonem, wsypujemy z masą. Roztapiamy tłuszcza, studzimy i dodajemy do ciasta.
Wylewamy na blachę i dodajemy dowolne owoce (ja wrzucam kiwi i winogrona). Pieczemy w temp. 180 stopni.