Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzaj placka ucieranego z dwoma rodzajami jabłek.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4380
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11904
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4380
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11904
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Składniki
Moja foremka silikonowa 19 X 19 cm. Całe jajka dokładnie utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dolewać olej, mąki wymieszane z proszkiem i mleko. Na koniec wsypać rozdrobnione jabłka suszone, wymieszać. Ciasto wlać do foremki. Jabłko obrać, pokroić w kostkę i ułożyć na cieście lekko je dociskając. Ciasto piec w 170 C około 60 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym.