Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielny deser.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424843
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424843
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić z 8 łyżkami cukru. Dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. WYMIESZAĆ.
Wyłożyć na blachę (25X40) wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 20 minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Lekko wystudzić i miksować z margaryną i pozostałym cukrem, aż powstanie kremowa konsystencja.
Masę wyłożyć na upieczony placek, na wierzchu poukładać truskawki i polać ściętą galaretką.