Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielny deser.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 259
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25618
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 259
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25618
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić z 8 łyżkami cukru. Dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. WYMIESZAĆ.
Wyłożyć na blachę (25X40) wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 20 minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Lekko wystudzić i miksować z margaryną i pozostałym cukrem, aż powstanie kremowa konsystencja.
Masę wyłożyć na upieczony placek, na wierzchu poukładać truskawki i polać ściętą galaretką.