Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek podobny jest do murzynka, ale w smaku jest lepszy. ;)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413841
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2180
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413841
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2180
Składniki
Margarynę rozpuścić z cukrem, kakao, wodą i winem - zagotować 2-3 minuty. Ostudzić.
Po ostudzeniu, dodawać stopniowo żółtka i mieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem.
Białka ubijamy osobno na sztywno. Gdy wszystko mamy już wymieszane dodajemy ubite na sztywno białka i lekko mieszamy. Wylać na brytfankę i pieczemy ok. 45 min, w 170 st. C. Smacznego.