Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek podobny jest do murzynka, ale w smaku jest lepszy. ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 992
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 992
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Składniki
Margarynę rozpuścić z cukrem, kakao, wodą i winem - zagotować 2-3 minuty. Ostudzić.
Po ostudzeniu, dodawać stopniowo żółtka i mieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem.
Białka ubijamy osobno na sztywno. Gdy wszystko mamy już wymieszane dodajemy ubite na sztywno białka i lekko mieszamy. Wylać na brytfankę i pieczemy ok. 45 min, w 170 st. C. Smacznego.