Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru, ciągle ubijać. Dodać żółtka, mąkę (2 szklanki) wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oranżadę,olejek migdałowy i olej. Dokładnie wymieszać i podzielić na 2 części.
Do jednej części dodać 0,5 szklanki mąki, do drugiej 2 łyżki kakao.
Ciasto wylać na blachę 35X12 (posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą) na przemian jasne i ciemne. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 45 minut.