Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie placuszki np na podwieczorek.
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 126
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 126
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Składniki
Obrać jabłka jeśli mają grubą skórkę. Jabłka zetrzeć na tarce do warzyw, w zapałkę. Mleko, jajka, budyń, mąkę, miętę i sól dobrze wymieszać. Dodać jabłka. Wymieszać. Smażyć placki na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać posypane obficie cukrem pudrem. Smacznego.