Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie placuszki np na podwieczorek.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15646
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4705
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 375
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2922
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15646
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4705
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 375
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2922
Składniki
Obrać jabłka jeśli mają grubą skórkę. Jabłka zetrzeć na tarce do warzyw, w zapałkę. Mleko, jajka, budyń, mąkę, miętę i sól dobrze wymieszać. Dodać jabłka. Wymieszać. Smażyć placki na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać posypane obficie cukrem pudrem. Smacznego.