Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie placuszki np na podwieczorek.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 493
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16733
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 422
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 493
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16733
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 422
Składniki
Obrać jabłka jeśli mają grubą skórkę. Jabłka zetrzeć na tarce do warzyw, w zapałkę. Mleko, jajka, budyń, mąkę, miętę i sól dobrze wymieszać. Dodać jabłka. Wymieszać. Smażyć placki na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać posypane obficie cukrem pudrem. Smacznego.