Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki dyniowe na sodzie i kefirze. Bardzo proste w przygotowaniu. Mają piękny, pomarańczowy kolor. Przypadną do gustu całej Waszej rodzinie. Koniecznie wypróbuj ten przepis jesienną porą.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 26
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 80
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 120
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5291
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 136
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 26
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 80
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 120
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5291
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 136
Składniki
Do placków wykorzystaj mus z dyni: dynię umyj, wydrąż środek, pokrój na paski i umieść na blasze piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia. Piecz do miękkości w temperaturze 180 stopni, następnie przestudź, obierz ze skóry i zmiksuj na gładki mus.
Mus z dyni przełóż do miski, dodaj kefir, dwa jajka, mąkę, cynamon, sodę i dwie łyżki oleju. Składniki zmiksuj lub mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Placki dyniowe na kefirze smaż na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone placki dyniowe przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placuszki dyniowe podawaj z dżemem, powidłami lub jogurtem naturalnym. Smacznego!