Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki dyniowe na sodzie i kefirze. Bardzo proste w przygotowaniu. Mają piękny, pomarańczowy kolor. Przypadną do gustu całej Waszej rodzinie. Koniecznie wypróbuj ten przepis jesienną porą.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 67
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 67
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Do placków wykorzystaj mus z dyni: dynię umyj, wydrąż środek, pokrój na paski i umieść na blasze piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia. Piecz do miękkości w temperaturze 180 stopni, następnie przestudź, obierz ze skóry i zmiksuj na gładki mus.
Mus z dyni przełóż do miski, dodaj kefir, dwa jajka, mąkę, cynamon, sodę i dwie łyżki oleju. Składniki zmiksuj lub mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Placki dyniowe na kefirze smaż na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone placki dyniowe przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placuszki dyniowe podawaj z dżemem, powidłami lub jogurtem naturalnym. Smacznego!