Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki dyniowe na sodzie i kefirze. Bardzo proste w przygotowaniu. Mają piękny, pomarańczowy kolor. Przypadną do gustu całej Waszej rodzinie. Koniecznie wypróbuj ten przepis jesienną porą.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 31
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 139
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9086
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 31
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 139
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9086
Składniki
Do placków wykorzystaj mus z dyni: dynię umyj, wydrąż środek, pokrój na paski i umieść na blasze piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia. Piecz do miękkości w temperaturze 180 stopni, następnie przestudź, obierz ze skóry i zmiksuj na gładki mus.
Mus z dyni przełóż do miski, dodaj kefir, dwa jajka, mąkę, cynamon, sodę i dwie łyżki oleju. Składniki zmiksuj lub mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Placki dyniowe na kefirze smaż na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone placki dyniowe przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placuszki dyniowe podawaj z dżemem, powidłami lub jogurtem naturalnym. Smacznego!