Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki smażymy bez tłuszczu. Wspaniale smakują polane syropem klonowym lub miodem.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz borówek) zmiksować blenderem do otrzymania gładkiej mieszanki, konsystencji gęstej śmietany. Ciasto wylewać łyżką na rozgrzaną nieprzywierającą patelnię. Na każdym placku rozłożyć kilka borówek. Smażyć z obu stron. Przewracać na drugą stronę gdy powierzchnia placka pokryje się pęcherzykami powietrza. Wspaniale smakują ciepłe polane syropem klonowym.