Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki smażymy bez tłuszczu. Wspaniale smakują polane syropem klonowym lub miodem.
Polecam.
Odsłon: 285
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 372
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 963
Polecam.
Odsłon: 285
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 372
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 963
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz borówek) zmiksować blenderem do otrzymania gładkiej mieszanki, konsystencji gęstej śmietany. Ciasto wylewać łyżką na rozgrzaną nieprzywierającą patelnię. Na każdym placku rozłożyć kilka borówek. Smażyć z obu stron. Przewracać na drugą stronę gdy powierzchnia placka pokryje się pęcherzykami powietrza. Wspaniale smakują ciepłe polane syropem klonowym.