Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 37
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26539
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 37
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26539
Składniki
Wychodzi 10-11 placków. W misce dobrze wymieszać jajka z serkiem i cukrem, potem dodawać mąkę z proszkiem. Pod koniec dolać wódkę cytrynową. Bezpośrednio do miski zetrzeć obrane jabłko, wymieszać. W zależności od wielkości jajek można dolać mleko. Na szerokiej patelni rozgrzać olej, łyżką wykładać porcje ciasta. Smażyć na średnim z obu stron do przyrumienienia. Można posypać cukrem pudrem