Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaserwowałam moim wnukom placuszki z startymi jabłkami. Dodatek cynamonu i cukru waniliowego wzbogacił smak placuszków a zapach roznosił się po całym mieszkaniu. Wnuki zadowolone a placuszki znikły w mgnieniu oka.
mikser, tarka, nóż, patelnia , sitko , talerz,
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3090
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34186
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1395
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113615
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3090
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34186
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1395
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113615
Składniki
Z mąki, jajka, mleka, cukru waniliowego, proszku do pieczenia i odrobiny cynamonu wyrobić gęste ciasto naleśnikowe. Jabłka obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Po starciu jabłka połączyć z ciastem naleśnikowym, dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię z oliwą i smażyć niewielkie placki na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu placki układać na talerzu wyłożonym serwetką papierową w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.( można również kłaść usmażone placki na ręczniku papierowym). Podawać oprószone cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym, oraz z dodatkiem kubeczka mleka lub kakao.
smażenie placuszków.
Placuszki gotowe do podania.