Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaserwowałam moim wnukom placuszki z startymi jabłkami. Dodatek cynamonu i cukru waniliowego wzbogacił smak placuszków a zapach roznosił się po całym mieszkaniu. Wnuki zadowolone a placuszki znikły w mgnieniu oka.
mikser, tarka, nóż, patelnia , sitko , talerz,
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3517
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14815
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3517
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14815
Składniki
Z mąki, jajka, mleka, cukru waniliowego, proszku do pieczenia i odrobiny cynamonu wyrobić gęste ciasto naleśnikowe. Jabłka obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Po starciu jabłka połączyć z ciastem naleśnikowym, dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię z oliwą i smażyć niewielkie placki na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu placki układać na talerzu wyłożonym serwetką papierową w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.( można również kłaść usmażone placki na ręczniku papierowym). Podawać oprószone cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym, oraz z dodatkiem kubeczka mleka lub kakao.
smażenie placuszków.
Placuszki gotowe do podania.