Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze dzieci je uwielbiają.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52046
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 133
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52046
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 133
Składniki
Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na jednolitą masę. Powinno mieć konsystencję kwaśnej gęstej śmietany. Jeżeli ciasto jest za gęste możemy dodać odrobinę wody. Ciasto odstawić na 20 minut dzięki temu placuszki będą pulchniejsze. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką ciasto, tak aby placuszki nie były zbyt duże. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Obrane banany kroimy w plastry o grubości 2 cm i smażymy na rozgrzanym maśle, dodajemy cukier i smażymy na małym ogniu do momentu aż będą brązowieć, wtedy zalewamy je sokiem z cytryny i zdejmujemy z ognia. Gorące placuszki przekładamy nadzieniem i możemy posypać startą skórką z cytryny.