Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze dzieci je uwielbiają.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2297
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4385
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1315
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 297
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2297
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4385
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1315
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 297
Składniki
Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na jednolitą masę. Powinno mieć konsystencję kwaśnej gęstej śmietany. Jeżeli ciasto jest za gęste możemy dodać odrobinę wody. Ciasto odstawić na 20 minut dzięki temu placuszki będą pulchniejsze. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką ciasto, tak aby placuszki nie były zbyt duże. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Obrane banany kroimy w plastry o grubości 2 cm i smażymy na rozgrzanym maśle, dodajemy cukier i smażymy na małym ogniu do momentu aż będą brązowieć, wtedy zalewamy je sokiem z cytryny i zdejmujemy z ognia. Gorące placuszki przekładamy nadzieniem i możemy posypać startą skórką z cytryny.