Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze dzieci je uwielbiają.
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na jednolitą masę. Powinno mieć konsystencję kwaśnej gęstej śmietany. Jeżeli ciasto jest za gęste możemy dodać odrobinę wody. Ciasto odstawić na 20 minut dzięki temu placuszki będą pulchniejsze. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką ciasto, tak aby placuszki nie były zbyt duże. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Obrane banany kroimy w plastry o grubości 2 cm i smażymy na rozgrzanym maśle, dodajemy cukier i smażymy na małym ogniu do momentu aż będą brązowieć, wtedy zalewamy je sokiem z cytryny i zdejmujemy z ognia. Gorące placuszki przekładamy nadzieniem i możemy posypać startą skórką z cytryny.
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 30
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 101
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 196
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 95
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1086
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 30
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 101
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 196
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 95
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1086
Składniki
Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na jednolitą masę. Powinno mieć konsystencję kwaśnej gęstej śmietany. Jeżeli ciasto jest za gęste możemy dodać odrobinę wody. Ciasto odstawić na 20 minut dzięki temu placuszki będą pulchniejsze. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką ciasto, tak aby placuszki nie były zbyt duże. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Obrane banany kroimy w plastry o grubości 2 cm i smażymy na rozgrzanym maśle, dodajemy cukier i smażymy na małym ogniu do momentu aż będą brązowieć, wtedy zalewamy je sokiem z cytryny i zdejmujemy z ognia. Gorące placuszki przekładamy nadzieniem i możemy posypać startą skórką z cytryny.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 1040
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 330