Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, słodkie placuszki z sera z wiaderka, który został nam po pieczeniu sernika i pulpy dyniowej. Doskonały pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Smakują posypane cukrem pudrem, ale można je wzbogacić dodając ulubione owoce lub polewając miodem .
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski przekładamy ser i pulpę dyniową. Dodajemy przesianą mąkę, jajko, szczyptę soli i cukier puder. Całość dokładnie mieszamy łyżką (ciasto jest dosyć gęste).Na patelni rozgrzewamy olej. Przy pomocy dwóch łyżek wykładamy ciasto na patelnię, formujemy zgrabne placuszki i smażymy po kilka minut z obu stron na złoty kolor. Smażymy placuszki na średnim ogniu, ponieważ są dosyć grube i muszą dosmażyć się w środku. Po usmażeniu możemy placuszki przełożyć na ręcznik papierowy, by odsączyć z nich nadmiar tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane miodem, albo z ulubionymi owocami.
Placuszki serowo-dyniowe gotowe!
Oto nasz przepis na pulpę z dyni hokkaido: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-pulpa-z-dyni-hokkaido,1987974,walek.html