Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacho jest pyszne i super na każda okazję. A co ważne również na każdą porę roku.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2761
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3614
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6935
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2761
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3614
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6935
Składniki
Przygotować robot z nożami do siekania. W misce robota umieścić wszystkie składniki na ciasto i siekać aż się połączą. Potem wyłożyć je na blat, szybko zagnieść w kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Potem formę do ciasta o wymiarach 29 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia a ciasto rozrywając na kawałki rozłożyć po całej blaszce. Ciasto lekko uklepać w formie nie zostawiając prześwitów. Na cieście rozsmarować dżem a na dżem rozłożyć morele pozbawione pestek i pokrojone na kawałki. Białka ubić mikserem, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać cukier a gdy wmiksuje się w pianę wsypać kisiel i dodać barwnik i mieszać aż się połączą z pianą. Potem pianę wyłożyć na dżem i morele, rozsmarować ją ale nierówno bo po upieczeniu ciasto będzie ładnie się prezentować. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem na 45 minut. Upieczone wystudzić.