Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacho jest pyszne i super na każda okazję. A co ważne również na każdą porę roku.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1768
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1509
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1852
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1768
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1509
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1852
Składniki
Przygotować robot z nożami do siekania. W misce robota umieścić wszystkie składniki na ciasto i siekać aż się połączą. Potem wyłożyć je na blat, szybko zagnieść w kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Potem formę do ciasta o wymiarach 29 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia a ciasto rozrywając na kawałki rozłożyć po całej blaszce. Ciasto lekko uklepać w formie nie zostawiając prześwitów. Na cieście rozsmarować dżem a na dżem rozłożyć morele pozbawione pestek i pokrojone na kawałki. Białka ubić mikserem, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać cukier a gdy wmiksuje się w pianę wsypać kisiel i dodać barwnik i mieszać aż się połączą z pianą. Potem pianę wyłożyć na dżem i morele, rozsmarować ją ale nierówno bo po upieczeniu ciasto będzie ładnie się prezentować. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem na 45 minut. Upieczone wystudzić.