Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuskie naleśniki suzette z kawałkami brzoskwini oraz likierem są bardzo łatwym jak również efektownym pomysłem na podwieczorek. Maślane naleśniki w połączeniu ze słodkim likierem nadają charakteru temu daniu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Składniki
NALEŚNIKI: Wszystkie składniki umieść w misie i wymieszaj rózgą do uzyskania jednolitej masy. Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki na lekko złoty kolor z obu stron. Złóż w chusteczki.
SOS SUZETTE: 4 połówki brzoskwiń pokrój na plastry. Resztę zostaw do dekoracji. Na patelnię wsyp cukier i podgrzewaj na minimalnym ogniu. Przez cały proces podgrzewania nie mieszaj, ewentualnie potrząśnij patelnią. Kiedy cukier będzie już roztopiony wlej sok oraz dodaj masło. Mieszaj przez chwilę. Z karmelu mogą zrobić się grudki, ale po chwili się roztopi. Gotuj chwilę do zgęstnienia. Złożone naleśniki w chusteczkę dodaj do sosu i smaż po dwie minuty z każdej strony. Kiedy naleśniki będą już lekko podsmażone wylej na nie likier i bardzo ostrożnie podpal. Smacznego!