Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i niezwykle efektowne danie. Polecam każdemu kto lubi "gorące" eksperymenty.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 265
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1244
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13378
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 265
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1244
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13378
Składniki
Mąkę zmiksujcie z mlekiem, jajkiem, cukrem i ew. łyżeczką stopionego masła. Ciasto przykryjcie, odstawcie na 15 minut.
Twarożek utrzyjcie z rozgniecionym bananem, miodem, przyprawami i migdałami. Z ciasta usmażcie 4 naleśniki, posmarujcie masą i zwińcie w ruloniki. Polejcie stopioną czekoladą. Tuż przed podaniem polejcie naleśniki koniakiem, podpalcie. Przybierzcie owocami i melisą.