Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest przepyszne
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 77
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 269
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 130
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 77
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 269
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 130
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść,aż powstaną "granulki".Ciasto włożyć do lodówki i schłodzić.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia tak,aby z każdego boku papier ten wystawał ponad blachę 2-3 cm.
Ser rozkręcić z żółtkami,powoli dodawać olej,cukry waniliowe,budynie w proszku oraz mleko.Ubić białka na sztywną pianę,dodać cukier.Na blachę wyłożyć ciasto z lodówki.Następnie do masy serowej powoli dodawać ubitą pianę i wszystko dokładnie i ostrożnie wymieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Powstanie bardzo płynna masa i tak ma być.Masę wylać na surowy spód.Piec w temp. 180 stopni przez około 60 minut.Zimny sernik polać białym lukrem lub posypać cukrem pudrem.Ten sernik jest najlepszy na drugi dzień i jest to najpyszniejszy sernik na świecie.
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Desery
Torcik wielkanocny z niespodzianką w środku
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 257
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
"Dalej szły słodkie mazurki, jak kwadratowe kobierczyki, przybrane w lukier,...
Odsłon: 160