Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzielę się z Wami bardzo prostym przepisem na puszyste, pyszne naleśniki. Naleśniki z tego przepisu zawsze się udają i są bardzo smaczne i puszyste. Polecam
patelnia, miska, mikser, chochelka, nóż,
Przepis dnia
Prażuchy to gotowane ziemniaki z dodatkiem mąki pszennej którą dodaje się pod...
Odsłon: 17313
Bardzo puszyste i smaczne kopytka. Dzisiejszy podobiadek moich wnuczek. Można...
Odsłon: 4670
Rodzinna krótka wycieczka do lasu zaowocowała zbiorem jagód,z których były ja...
Odsłon: 423
To sposób mojej mamy na przetwarzanie szczawiu na zimę. Prosty, nie wymagając...
Odsłon: 318
Polecam.
Odsłon: 386
Przepis dnia
Prażuchy to gotowane ziemniaki z dodatkiem mąki pszennej którą dodaje się pod...
Odsłon: 17313
Bardzo puszyste i smaczne kopytka. Dzisiejszy podobiadek moich wnuczek. Można...
Odsłon: 4670
Rodzinna krótka wycieczka do lasu zaowocowała zbiorem jagód,z których były ja...
Odsłon: 423
To sposób mojej mamy na przetwarzanie szczawiu na zimę. Prosty, nie wymagając...
Odsłon: 318
Polecam.
Odsłon: 386
Składniki
Jajka, sól, mleko miksujemy do białości, miksując dodajemy olej i na koniec przesiać mąkę ze szczyptą sody oczyszczonej. Po zmiksowaniu ciasto odkładamy na 20 - 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie mieszamy i nakładamy porcje masy na lekko natłuszczoną patelnie i smażymy na złoty kolor cienkie, puszyste naleśniki. ( przed nałożeniem masy na patelnię zawsze przemieszać ciasto). Smacznego Rada; Do naleśników możemy dodać mleko i wodę gazowana pół na pół, wtedy nie dodajemy sody. Składniki możemy podwoić czy potroić, jeżeli chcemy większą ilość.
Masa na naleśniki gotowa.
Smażenie naleśników.