Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne ciastka z nadzieniem. Smaczne i proste, ale ta prostota ma niezwykły urok :)
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 88
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 375
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 88
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 375
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Składniki
Z podanych składników zagniatam ciasto i wkładam do lodówki na 40 minut. Następnie rozwałkowuję ciasto na grubość 3 mm i wykrawam ulubiony kształt (u mnie to akurat prostokąty z falbankami, ale mogą być też inne formy). Na jeden prostokąt kładę łyżeczkę dżemu, boki smaruję białkiem i przykrywam drugim prostokątem. Boki dociskam i ciastko odkładam na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia. Poduszki piekę w temperaturze 180 stopni przez 20 minut, aż zrobią się delikatnie rumiane. Lekko ciepłe poduszki posypuję cukrem pudrem. Gotowe :) Smacznego:)