Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne ciastka z nadzieniem. Smaczne i proste, ale ta prostota ma niezwykły urok :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113193
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 617
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1043
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 706
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113193
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 617
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1043
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 706
Składniki
Z podanych składników zagniatam ciasto i wkładam do lodówki na 40 minut. Następnie rozwałkowuję ciasto na grubość 3 mm i wykrawam ulubiony kształt (u mnie to akurat prostokąty z falbankami, ale mogą być też inne formy). Na jeden prostokąt kładę łyżeczkę dżemu, boki smaruję białkiem i przykrywam drugim prostokątem. Boki dociskam i ciastko odkładam na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia. Poduszki piekę w temperaturze 180 stopni przez 20 minut, aż zrobią się delikatnie rumiane. Lekko ciepłe poduszki posypuję cukrem pudrem. Gotowe :) Smacznego:)