Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne ciastka z nadzieniem. Smaczne i proste, ale ta prostota ma niezwykły urok :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 548
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16816
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 591
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 548
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16816
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 591
Składniki
Z podanych składników zagniatam ciasto i wkładam do lodówki na 40 minut. Następnie rozwałkowuję ciasto na grubość 3 mm i wykrawam ulubiony kształt (u mnie to akurat prostokąty z falbankami, ale mogą być też inne formy). Na jeden prostokąt kładę łyżeczkę dżemu, boki smaruję białkiem i przykrywam drugim prostokątem. Boki dociskam i ciastko odkładam na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia. Poduszki piekę w temperaturze 180 stopni przez 20 minut, aż zrobią się delikatnie rumiane. Lekko ciepłe poduszki posypuję cukrem pudrem. Gotowe :) Smacznego:)