Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie,aromatyczne cóż więcej pisać...to trzeba spróbwać.Serdecznie polecam:)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99017
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99017
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto,ma być dość gęste. Ciasto dać na poł godz.do lodówki. Urywać po kawałku ciasta,cieńko rozwałkować. Szklanką wycinać kółka. Na stolnicy ułożyć po cztery kółka tak by jedno zachodziło na drugie. Położyć wzdłuż pasek powideł,zagiąć od spodu i zwinąć w rulonik. Różyczki wkładać do mufinkowych papilotek i do blaszki. Dać do nagrzanego piekarnika do 170st i piec na złoty kolor. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!