Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie,aromatyczne cóż więcej pisać...to trzeba spróbwać.Serdecznie polecam:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18462
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18462
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto,ma być dość gęste. Ciasto dać na poł godz.do lodówki. Urywać po kawałku ciasta,cieńko rozwałkować. Szklanką wycinać kółka. Na stolnicy ułożyć po cztery kółka tak by jedno zachodziło na drugie. Położyć wzdłuż pasek powideł,zagiąć od spodu i zwinąć w rulonik. Różyczki wkładać do mufinkowych papilotek i do blaszki. Dać do nagrzanego piekarnika do 170st i piec na złoty kolor. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!