Do góry

Desery Przepis na:

Połkruche różyczki z powidłami jabłkowo-dyniowo-śliwkowymi.

Połkruche różyczki z powidłami jabłkowo-dyniowo-śliwkowymi.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14529

Dodano:

Odsłon: 4442

Kruchutkie,aromatyczne cóż więcej pisać...to trzeba spróbwać.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • mąka tortowa 1,5 -2 szkl
  • masło 1/2 kostki
  • jajko 1 + 2 żółtka
  • śmietana łyżka
  • pr.do pieczenia 1 kopiata łyżeczka
  • cukier 1/2 szkl
  • aromat cytrynowy łyżeczka
  • powidła jakie mamy
3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto,ma być dość gęste.
    Ciasto dać na poł godz.do lodówki.

    Urywać po kawałku ciasta,cieńko rozwałkować.
    Szklanką wycinać kółka.

    Na stolnicy ułożyć po cztery kółka tak by jedno zachodziło na drugie.
    Położyć wzdłuż pasek powideł,zagiąć od spodu i zwinąć w rulonik.
    Różyczki wkładać do mufinkowych papilotek i do blaszki.

    Dać do nagrzanego piekarnika do 170st i piec na złoty kolor.

    Wystudzone posypać cukrem pudrem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń