Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Składniki
Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę. Z pozostałych wyciskamy szklankę soku. Na patelnię wsypujemy mąkę, szklankę cukru, skórkę pomarańczy i wlewamy sok. Stawiamy na średni ogień i gotujemy stale mieszając. Gdy lekko zgęstnieje dodajemy szczyptę soli, masło i gotujemy dalej do momentu aż przestanie kleić się do patelni. Następnie przekładamy do wyłożonej papierem formy i pozostawiamy do wychłodzenia. Po wyjęciu z lodówki kroimy w kostkę. Z kostek formujemy kulki i obsypujemy cukrem.