Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niepowtarzalny smak i zapach.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 447
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 152
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5550
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1123
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 451
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1251
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 447
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 152
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5550
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1123
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 451
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1251
Składniki
5 pomarańczy w całości z łupką ugotować (czas gotowania ok. 20 min.) wystudzić i zemleć przez maszynkę razem z orzechami, wymieszać i podzielić na trzy części. Ubić pianę z sześciu białek dodać cukier 3/4 szkl. i żółtka ubijać . do piany dodać 5 łyżek bułki tartej, łyżkę kakao, łyżeczkę proszku do pieczenia, 1/3 zmielonej masy pomarańczowej z orzechami , delikatnie wymieszać i upiec. Tą czynnoś powtarzamy trzy razy , aby powstały trzy placki.
Masa : 2 budynie , szklankę mleka 3/4 szkl. cukru , trzy żółtka wymieszać razem . dwie szklanki mleka zagotować wlać rozpuszczone budynie i zagotować, wystudzić. Masło i margarynę utrzeć dodając budyń .
Przekładamy ciasta masą i ozdabiamy.